Behåll dina pengar – starta bolag i Estland

Lägre skatt när man startar sitt bolag i EstlandSverige är i mångt och mycket ett fantastiskt land att leva i, och vi har många fördelar som inte andra länder har. Detta tror vi att de flesta är beredda att skriva under på och oavsett om man ser till vår natur, vår sjukvård, vår skola och eller hur vårt samhälle i stort är uppbyggt så är fördelarna sammanfattningsvis betydligt fler än nackdelarna. För; det är klart att det finns nackdelar också och i Sverige så handlar dessa uteslutande om att vi har ett väldigt högt skattetryck. Här ska man – innan vi fortsätter – också vara medveten om att den skatt vi betalar också i allra högsta grad bidrar till vår levnadsstandad och att den således för mycket gott med sig.

Men; frågan är om detta skattetryck inte är lite väl högt och att det i själva verket kan vara rent kontraproduktivt. Detta gäller speciellt om man ser till företagare och de som funderar på att starta ett eget bolag. Det finns nämligen väldigt många exempel på där företagare och bolag redan efter något år lagt ner sin verksamhet och där man gjort detta av anledningen att man inte kunnat tjäna tillräckligt med pengar på företaget i fråga.

Det vill säga – produkten och/eller tjänsten man erbjuder har i sig visat sig vara bra och där det tydligt funnits en efterfrågan – men skatterna i Sverige har gjort att man inte finner det mödan värd att fortsätta. Något som naturligtvis är synd – både för personen bakom och för Sverige som land; för varje förlorad entreprenör så försvinner också en potentiell Kamprad, en potentiell Person eller eller en potentiell Clas Ohlsson.

Vart försvinner då dessa i dagsläget? Jo, i mångt och mycket ser man att fler och fler väljer att starta bolag i ett grannland till öster om Sverige och detta i form av Estland. Att starta ett bolag i Estland är också något som rekommenderas då det finns väldigt många fördelar med detta i dagsläget. Som den klara fördelen med att starta bolag i Estland är att man får behålla sina pengar och att man slipper skatta bort allting.

Starta bolag i Estland oavsett bransch

Det här är något som visat sig genom att fler och fler väljer att starta bolag i Estland och detta inom områden som skiljer sig markant från varandra. Som ett axplock på svenskar och de branscher där man valt att starta bolag i Estland kan nämnas följande:

  • Bygg

  • Bemanning

  • Åkerier

  • Import

  • Aktiehandel

  • Stafettläkare

Där kan man verkligen se att Estland – oavsett område och bransch – har de förmåner som Sverige saknar för att starta och driva sitt bolag. Det finns all anledning att överväga landet om man vill behålla en lite större del av kakan än vad som är möjligt i dagens Sverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *