Cuper i guld och silver

Material på en pokal

En pokal är något som kan användas till många olika slags evenemang och tävlingar. Med en pokal brukar man föra fram en prestation till ett lag eller en person som har lyckats med något utomordentligt bra. Det finns pokaler i varierande storlekar och material vilket gör att man enkelt kan anpassa pokalen efter ett specifikt tillfälle. Något som är viktigt är att pokalen är tillverkad av ett material som är tåligt, då den oftast skall stå framme och visas upp i många år framöver.

När det kommer till olika material som en pokal är tillverkad av så har man ett relativt brett utbud. Mässing är ett vanligt förekommande pokalmaterial vilket har en naturligt snygg nyans och som också är tålig när det kommer till olika slags klimat. Mässing är även ett mycket bra material att gravera text på vilket gör att man får ett gott resultat. Rostfritt stål är också ett material som är av hög kvalitet när det kommer till att vara slitstarkt. Är det polerat stål så blänker pokalen väldigt, eller så kan man ha en matare typ av rostfritt stål som även den blänker i ljust om än inte lika mycket. Här kan du läsa mer om olika slags pokaler.

guld, silver och brons cuperNär man väljer material till pokaler så är det först och främst viktigt att ha klart för sig hur dessa fina pjäser skall användas. Om det är en gradering av olika nivåer bör man välja olika färger på pokalerna så att man exempelvis får en guld-, silver- och bronskänsla. Om det är pokaler som skall delas ut till ett helt arbetslag så är det bättre att alla får ett likadant pris, annars kan det vara opassande. Är det en vinnare så är en större pokal att föredra för att understryka vinsten, och pokaler i större volym är även dessa slitstarka tack vare dess kvalitetsmaterial som de är tillverkade av. Det behöver inte skilja alltför mycket i pris mellan olik material vilket är positivt om man har tänkt sig en större beställning. Och med en snygg gravering på pokalen så är det en vacker vinst att få.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *