En yrkesgrupp att älska

En flicka som drömmer om att en dag bli frisörJag älskar min frisör i Malmö. Jag älskar, älskar, älskar henne! Hon är rätt så ny, och hyfsat oerfaren, men jag går ändå dit. Jag gillar henne liksom. Hon skulle ta av en bit på längden, jag sa att hon inte skulle vara rädd och kanske ta en tio – femton centimeter. Det växer ju liksom ut igen. Oroa dig inte. Så ungefär. Hade det varit jag som hade varit frisör i Malmö så hade jag passat på, jag hade velat lära mig något, chansa lite. Men inte min söta frisör nä, icke. Hon tog väl en två centimeter, och sen frågade hon om vi skulle ta mer.

Ibland behöver vi alla en chans

Efter att ha klippt och frågat tre gånger om så gav jag liksom upp. Det skulle troligtvis inte bli kortare än vad det blev. Men ändå fortsätter jag och gå dit, och jag tror nog att det är för att hon är en sån kär tjej. Det känns som att jag ger henne en chans att lära sig mer, och jag ser hellre att hon lär sig på mig, än någon tant som blir förbannad för att det inte blir som hon tänkt sig.

Man lär sig genom hela livet

Man kan inte vara färdigutbildad frisör i Malmö bara för att man gått ut skolan och jobbat lite. Frisöryrket är ett sådant man lär sig med erfarenhet, och frisyrmodet ändrar sig lite för varje dag som går.

Vad vet jag egentligen, men det känns ändå som att jag inte har helt fel. Oavsett vad så kommer jag fortsätta att besöka henne. Hon är ju liksom min frisör nu, den första jag haft på över fem på. Vilken ära egentligen. Hon borde ju faktiskt vara lite stolt!

Vill du veta mer kan du gå in på denna hemsidan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *