Fönsterfärg

En kompis till mig försökte muta mig med en låda öl. Vad han ville ha i gengälld? Flytthjälp och målarhjälp! HA, säger jag bara, inte en chans.

Det må vara som så att jag är hyfsat bra på att svinga en målarpensel, och att kroppen mår bra av det fysiska arbete som en flytt innebär. Men min sommar är reserverad för tid i bikinin, och varken målning eller flytt står med på schemat. Och dessutom, helt ärligt, vem erbjuder en flicka en låda öl för flytthjälp? Hört talas om middag eller en ask choklad kanske?! Pojkar, ni vet ju ingenting!

Nu kan man ju kanske tycka att det lilla problemet var ur världen. Men ja, icke sa nicke. Det råkar nämligen vara så att herrn i fråga faktiskt hjälpte mig att bygga upp trädäcket här utanför. Och det var ju himla trevligt av honom, absolut. Men han fick faktiskt middag för besväret. Inte visste jag ju att det skulle komma trådar såhär i efterhand. Eller ja, jag hoppades ju inte på det i alla fall. Man skall väl kunna be om hjälp utan att personen ifråga kräver hjälp tillbaka. Är det inte så? Eller? Nej..?

Vi får väl se hur det blir. Det skulle inte förvåna mig om det blir jag som står där i sommar, iförd bikini med en målarpensel och fönsterfärg i högsta hugg, i färd med att fixa till hans fönster. Han skall dock ha klart för sig att det kommer kosta honom. Choklad. Mycket choklad. Jag tänker en sån där kilochoklad som man kan vinna på nöjesfält och sånt. För det är jag faktiskt värd. Så det så.

Läs mer om Fönsterfärg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *