Från ett företag till dig

En tjej som har förstått hur man drar nytta av presentreklamPresentreklam är uppenbarligen det nya sättet att marknadsföra sitt företag. Istället för att lägga dyra pengar på tv-, och radioreklam, så väljer man istället att tillverka små produkter med företagets logo. Dessa produkter delas sedan ut till allmänheten, kunder, anställda, gemene man, som så kallad presentreklam.

En användbar tingest

Vissa produkter är praktiska, sådana som man kan använda varje dag. Pennor, anteckningsböcker och kalendrar. Som exempel. Andra är skämtprylar, sådana man bara tittar på en gång och sedan stoppar undan för att glömma bort.

Personligen föredrar jag presentreklam i form av praktiska saker. Får jag en kalender, då kommer jag använda den kalendern. Den kommer ligga uppslagen hemma i köket, och alla som passerar kommer att se den, och veta vilket företag som har tryckt den. Det kan jag tycka är ett smart sätt att nå ut till sina kunder på, inte genom en produkt som bara kastas bort. Då handlar det mer om slöseri med resurser och en onödig påverkan på miljön under framställningen.

Rätt produkt för rätt person

Det samma gäller när fel person får fel produkt. Vid de tillfällen som ett företag har valt att placera sig på en stressig stadsgata för att marknadsföra sitt företag, så bör man ha personal som lärt sig att matcha produkterna till rätt personer. En tjej eller kille på sexton, är troligtvis inte intresserade av en tygkasse med ett företagsnamn tryck tvärsöver, och kassen kommer kastas, i bästa fall i soporna.

Så, min slutsats. Presentreklam är en jätte bra idé. Det är ett bra sätt att nå ut till sin målgrupp, och det är ett bra sätt att marknadsföra sig direkt mot människor. Det viktigaste är bara att rätt produkt når rätt målgrupp, annars tappar den all form av funktion.

Läs mer på denna hemsidan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *