Glöm inte din flyttstädning i Örebro

Teoretiskt sett så handlar en flytt om att man ska paketera sina saker, att man ska bära dessa och att man därefter ska transportera dessa från punkt A till punkt B på en utsatt och given tid om kanske en helg. Rent praktiskt så är dock en flytt mer känslig och i behov av stor planering där man verkligen måste se till att samtliga moment klaffar i varandra för att man ska hinna med allting på den tid som man kommit överens om med de nya ägarna till bostaden man flyttar från.

Kort sagt; man måste vara väl förberedd och i god tid kontaktat en bensinstation för ett lämpligt fordon, man måste under föregående vecka skött all packning och man måste även använda sig av extern hjälp – släkt, vänner, familj – och om man inte sköter alla dessa moment så kommer detta att rinna ut över att en sista detalj inte hinner tas om hand; nämligen flyttstädning och det är den vi ska titta lite närmare på här. En flyttstädning – oavsett om man bor i Örebro, Malmö, Stockholm eller Kiruna – är något som måste göras och har man inte kommit överens med de nya ägarna så måste man – vid en flytt – avsätta väldigt mycket tid för denna.

För; en flyttstädning handlar om betydligt mer ansträngning än en vanlig städning och här kan vi rada upp några moment som ingår och som krävs så kanske bilden klarnar. Vi säger här att du ska flytta från Örebro och återvänder till din gamla bostad för att genomföra denna flyttstädning; då är det detta du har framför dig:

• Badrummet. Allt från golvbrunnar, avlopp, tvättställ, handfat, dusch, kakel-, klinkers, speglar och skåp ska vara ordentligt rengjorda.

• Köket. Samma sak här; allting ska rengöras – skåp, luckor, kyl- och frys, spisen (invändigt, utvändigt och bakom) hyllor, fläkten samt golvet.

• Alla lister och vägguttag måste rengöras.

• Golv ska dammsugas och torkas.

• Speglar rengöras.

• Skåp och klädkammare måste torkas ur grundligt.

• Samtliga fönster måste putsas och det gäller alla fyra sidor samt en noggrann rengöring invändigt, ett område som ofta är väldigt smutsigt.

Ta professionell hjälp vid din flyttstädning i Örebro

Ser man allting uppradat på detta sätt så förstår man också vilken ansträngning det handlar om och varför så många fuskar med sin flyttstädning eller helt struntar i den; något som sedan innebär att man får betala retroaktiv ersättning till de nya ägarna. Här anser vi att det är bättre att direkt betala en lägre summa och på egen hand anlita en städfirma. Ska du flytta från Örebro – som i exemplet ovan – så kan du anlita en städfirma där och slippa allt besvär som denna flyttstädning innebär.

Är du ute i god tid så blir priset lägre och dessutom – detta är viktigt – så kan du påverka priset ännu lite mer i en positiv riktning genom att använda ditt rut-avdrag. Rut-avdraget gör att du kan dra av upp till halva arbetskostnaden för denna städning och det enda du behöver göra är att se till att du är berättigad att använda det; något som enklast görs genom att logga in på Skatteverkets hemsida. Sköt din flyttstädning – använd, billig professionell hjälp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *