Hårborttagning med laser fungerar

I takt med att temperaturen stiger så klär vi också av oss. Vi börjar gå i t-shirts, vi tar på oss shorts, vi använder kjolar och vi går i sandaler snarare än att ha de tunga kängor som används under vintern. Ja, sommaren är fantastiskt. För många. För andra så är dock sommaren och den obligatoriska avklädningen som hör den till en ren mardröm. Det finns nämligen många som lider av kraftig hårväxt och detta i en sådan form att man har komplex för den. Att visa upp ett par håriga ben som tjej, en hårig bikinilinje eller som kille visa upp en par ludna axlar och ryggtavla är, helt enkelt, inte speciellt trevligt.

Det finns heller ingenting att göra; föds man med gener som gör att man producerar mycket hår så är det något som man vackert får acceptera och om man skäms – ja, då får man väl undvika stranden. Eller? Nej, naturligtvis inte.

Det finns metoder och behandlingar att ta till för att komma till bukt med genererande hårväxt och detta utan att vare sig rakhyvel eller vax inkluderas. Hårtborttagning med laser är en metod som allt fler väljer och det är också något som visat sig fungera. Om vi kortfattat beskriver hårtbortagning med laser och vad en sådan behandling innebär så ska man först och främst se vilket typ av hår samt vilken hudtyp man har.

Forskning visar på permanent resultat

En tumregel för att hårborttagning med laser ska fungera är nämligen att håret ska vara mörkare än huden. Har man det – ja, då är det också troligt att man kommer att få en positiv och permanent effekt av en hårborttagning med laser. Själva behandlingen innebär att du som patient först och främst genomför en grundlig undersökning på exempelvis en klinik i Stockholm – där hårbortagning med laser visat sig vara som allra mest populärt – där du tillsammans med personalen går igenom dina förutsättningar samt dina förväntningar.

Efter detta sker första steget; man påbörjar behandlingen. Här ”bränner” man – med en temperatur om 70 grader – bort de hårproducerande cellerna i hårrötterna och detta under den så kallade växtfasen. Varje hårstrå genomgår tre olika faser – vilofas, växtfas och avstötningsfas – och det är alltså växtfasen där man måste sätta in en hårborttagning med laser.

Det som krävs är att detta sker upprepade gånger – mellan fyra och tio behandlingar – och att man vilar från solen mellan dessa. En hårtborttagning med laser i Stockholm ger dock resultat för de flesta – forskning på tidigare patienter visar att dessa hela två år efter avslutat behandling fortfarande är fria från hår på de behandlade områdena på kroppen.

Lider du av genererande hårväxt och har rätt fysiska förutsättningar så borde du verkligen överväga hårbortagning med laser – oavsett om du bor i Stockholm eller i någon annan svensk stad. Sommaren är en årstid som vi alla ska kunna njuta av.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *