Hundgodis

Kosten – en del av hundens rehabilitering

 

När din hund varit sjuk eller skadad eller om din hund blivit allergisk vill du förstås göra allt du kan för att göra det enklare för din hund att komma tillbaks på fötter igen. Men det är mycket som ska till. Det ska tränas och kanske sjukgymnastiseras och kanske behöver hunden särskild medicin. Men det finns en sak som kan förbättra hundens rehabilitering och som är enkelt för dig att styra över och det är hundens kost.

En näringsrik och bra kost kan stärka hundens kropp och helt enkelt förbättra hundens allmänna hälsa. En stark och frisk hund kan naturligtvis återhämta sig snabbare. Vad som är den bästa kosten för en hund varierar i och för sig från hund till hund. Överlag vill du ge hunden mat som är rik på näring, vitaminer och proteiner. Ett alternativ som kan fungera bra för hundar under rehabilitering är så kallat färskfoder. Det är inspirerat av vargens kost vilket fungerar bra med tanke på att hunden och vargen är nära besläktade. Färskfoder är med andra ord en naturlig och köttrik diet som inte har några tillsatser men som är sprängfylld med alla de näringsämnen en hund behöver för att må bra. Alla vitaminer och mineraler och proteiner som finns i det köttrika färskfodret är utmärkt för en hund som behöver rehabilitering. Det fyller på hundens naturliga reserver av näring och underlättar för hunden att återhämta sig.

Färskfoder är också särskilt bra för hundar som är känsliga eller allergiska eftersom det består av naturliga råvaror och inte har några tillsatser. Det består av sådan mat som hundens kropp är naturligt skapad att ta hand och är därför en skonsam kost för din hund. En god kost är visserligen bara en del av hundens rehabilitering, men det är ändå en bra början.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *