Hur mycket kostar en målare i Stockholm?

En målare tjänar ungefär lika mycket var han än jobbar – det kan möjligtvis vara så att han i Stockholm kan tjäna lite mer än i övriga Sverige men då handlar det om levnadsstandard och annat som ändå jämnar ut sig. En etablerad och erfaren målare får helt enkelt en marknadsmässig lön och detta oavsett om det nu är i Stockholm han arbetar eller i en mindre stad som exempelvis Östersund. Det man däremot kan säga om målare är att denne i Stockholm får lite annorlunda jobb jämfört med en målare i Östersund och detta beror på Stockholms enorma expansion rent bostads- och byggmässigt. Hela Stockholm skriker ju bokstavligt efter bostäder och växer även i övrigt och då detta påverkar alla inom byggbranschen så inkluderas ju även en målare.

Det finns, helt enkelt, fler och olika uppdrag för en målare i Stockholm än någon annanstans i landet. Det kan exempelvis handla om ackordsjobb i ett lägenhetskomplex eller måleri på en ny arena som gör att arbetsdagarna blir annorlunda och mer utmanade för en målare i Stockholm än för hans kollega i Östersund där jobben kanske i första hand handlar om att måla hus och lägenheter. Dock ska man tillägga att en målare i Östersund inte för den sakens skull är sämre – han kan mycket väl vara bättre egentligen, men skillnaden på olika jobb gör att en målare i Stockholm förmodligen har mer rutin, är bättre förberedd och bättre rustad för olika utmaningar. Detta i och med att han förmodligen redan provat dem tidigare.

Tuff konkurrens bland målare i Stockholm

Men, rent pengamässigt så kostar en målare för en privatperson det som man kommer överens om vid offerteten och här är ju det mesta likt mellan Stockholm och resten av landet. Dock har man som denne privatperson en liten fördel här och det är den att i och med att det i Stockholm finns så pass mycket målare så ökar ju även konkurrensen dem emellan och genom detta kan man försöka pressa priserna. Man tar in offerter från flera firmor och ställer dem emot varandra och räknar noggrant innan man fattar ett beslut för vilken målare i Stockholm som dels kanske är billigast men också har bäst referenser och ger bäst intryck. I Östersund finns det ju färre målare och därmed har man ju också i och med det en mindre chans att spela ut konkurrenskortet. Där får man nog räkna med att priserna – i stort sätt – är desamma oavsett hur många man kontaktar och här har man alltså en liten fördel om man bor på landet mot vad man har i Stockholm.

Oavsett vad man nu i slutändan betalar för en målare så ska man dock veta att det kan löna sig att inte anlita den billigaste då denna ofta har en förmåga att vara slarvigare och sämre – det kan ju finnas en anledning till att han är billigast, eller hur? Därför ska man vara noggrann och kanske betala lite mer för en dyrare målare och detta oavsett om man nu bor i Stockholm eller i Östersund.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *