Nu har jag köpt mig en dokumentförstörare

Jag har under en lång tid funderat på hur jag skall kunna hantera all konfidentiell information som läggs i mina händer i pappersform. Det är en aning stressande att känna att jag bär på information som inte får läcka ut till allmänheten hur som helst, och självklart skall det ju finnas bra lösningar på hur man skall kunna göra sig av med pappersdokumentation på ett smidigt och säkert sätt.

Jag klickade mig runt på internet efter att ha fått tips från en kollega om att på detta sätt införskaffa mig en dokumentförstörare. Det fanns väldigt mycket mer att titta på än vad jag hade kunnat föreställa mig – utbudet är mycket stort. Det slutade i alla fall med att jag klickade hem en dokumentförstörare från en sida full utav olika typer utav kontorsmaterial. Då jag ändå besökte sidan i ett spenderarsyfte resulterade det såklart, mindre förvånansvärt, i att jag även klickade hem massor utav andra småsaker som man har behov utav på ett kontor – såväl på ett hemmakontor som på arbetskontoret. Internetshoppen var som sagt verkligen full utav allt man kan tänka sig i kontorsinrednings- och kontorsmaterialsväg, och det fanns verkligen saker för alla intressen och behov. Utbudet utav dokumentförstörare var liksom sortimentet så pass stort att det blev mycket svårt att välja, men med lite miljötänk så fann jag den dokumentförstörare som jag tror kommer att passa mig utmärkt.

min nya fina dokumentförstörareSmidigt att kunna handla kontorsmaterial online

Att jag så enkelt kunde klicka mig in i en internetshopp på webben för att beställa hem en vara utav detta slag är för mig helt fantastiskt. Det är guld värt att jag slipper springa runt i olika butiker för att trängas med folk och stå i kö. Då jag arbetar mycket är det svårt att hinna med Sveriges öppettider på butiker, och på helger är det barnens aktiviteter och familjen överlag som tiden skall spenderas på. Det är med andra ord inte helt lätt att få tid till att leta efter vad som skulle passa just mig, och när jag då blev tipsad om att jag kan införskaffa mig vad jag behöver på internet kände jag att det inte hade kunnat bli bättre. Självklart är jag medveten om att man idag kan handla på internet, men det är mycket lätt att glömma att det faktiskt är möjligt att kunna handla i princip allt man behöver genom livet på internet. Det är faktiskt helt otroligt.

Min dokumentförstörare levererades till postombudet närmast mig efter bara ett par dagar, och den motsvarade alla förväntningar jag hade på den. Att jag beställde den till hemadressen var på grund utav att jag är intresserad utav att prova den hemma innan jag tar med den till kontoret. Men denna maskin kommer jag att kunna förstöra 10 ark på en och samma gång, samtidigt som jag kommer att kunna förstöra CD-skivor eller kontokort i ett separat fack. Att jag valde en dokumentförstörare med denna typ utav funktion är för att jag som miljövän hoppas på att kunna få dokumentation på CD-skivor istället för att flera hundratals papper skall behöva skrivas ut varje gång information skall föras vidare. Att maskinen också klarar metaller som gem till exempel är bara ett plus i kanten de dagar jag har bråttom och bara vill mala sönder det som skall förstöras fortare än kvickt. Jag är i slutändan mycket nöjd med mitt inköp. I den digitala värld vi lever i idag är det lätt att glömma bort att dokumentförstörare faktiskt finns och är behövliga ibland. Det är en mycket god investering som förhoppningsvis inte behöver användas allt för mycket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *