Ny metod för hårborttagning i ansiktet

borttagning av hår i ansiktetNästan alla kvinnor gör det, det ser vi på reklamsnuttar på TV hela tiden. Varje dag bombarderas vi med bilder och filmer på släta vackra ben och mängder av olika rakhyvlar och andra sorters hårborttagningsprodukter. Men förutom att vi rakar och vaxar benen talas det nästan aldrig om någon annan typ av hårborttagning för kvinnor. Varför kan man då fråga sig. Ett svar kan vara att det är fortfarande lite tabu att tala om vår kroppsbehåring eftersom den av många anses vara okvinnlig. Speciellt om man som jag lider av generande hårväxt på halsen. För vilken kvinna vill erkänna att hon har skäggtendens? Det är ju bara män som har det, eller?

Sedan drygt fem år tillbaka har jag börjat få mörka skäggliknande hårstrån på min hals som jag har testat det mesta i hårborttagningsväg på för att få bort. Istället för att problemet ska minska har det snarare ökat och hårstråna blir alltfler för varje år som går. Det allra största problemet upplever jag är att det är svårt att komma åt och se hårstråna på sin egen hals. Även om man själv känner dem är det ibland nästintill omöjligt att komma åt dem med en pincett när de sitter på ett sådant ställe att de är svåra att se i spegeln. Ett sånt ställe är precis under käklinjen utåt sidan på halsen. Där är det svårt att få tillräckligt med ljus när man står vi badrumsspegeln så ofta ser man inte själv hårstrået trots att det i dagsljus är klart synligt för andra människor. Ett alternativ är i så fall rakning eftersom man inte behöver se varje enskilt hårstrå för att utföra den sortens hårborttagning, men då uppstår ju en stubb efter bara några dagar, samt att man då kanske tar bort mer hår än man önskat.

Ny produkt som fungerar

Ett annat alternativ är att be om hjälp av någon annan för att ta bort håret, men det var absolut inget som jag ville. Räddningen kom när en bekant tipsade mig om en ny produkt på marknaden som kallas för Epicare. Det är en liten metallspiral som fångar upp hårstråna och avlägsnar dem relativt smärtfritt. Det allra bästa med den är att man bara rullar den över huden så fastnar håstråna i mellanrummet mellan spiralringarna och följer med från roten. På så vis behöver man inte se hårstrået, det räcker att veta på ett ungefär var det sitter så fixar Epicare hårborttagningen på egen hand. Mina hårstrån har dessutom varit både ljusare och tunnare när de kommit tillbaka och jag har nästan inte haft ett enda inåtväxande hårstrå. Jag kan varmt rekommendera den till alla kvinnor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *