Tips till bikini fitness

Om man vill börja med bikini fitness eller bara skaffa en snygg figur så är det inte alltid så lätt att göra rätt, och det finns många misstag som man kan göra. Några bra tips kan vara att:

Sätta ett mål, det kan låta löjligt självklart, men det är ett av de vanligaste misstagen. Att börja utan att ha något att se fram emot gör det lätt att ge upp. Utan ett mål så kommer du troligen aldrig i mål. 

Peppa dig själv, eller ännu hellre, ha någon som peppar dig, t.ex. ett syskon eller en kompis. Om ni dessutom är två eller fler som tränar tillsammans så blir det inte lika lätt att skippa träningen. 

Ha en riktig matplan, om du bestämmer dig först under lunchen vad du ska ha så är det väldigt lätt att man tar vad som låter gott, och som ofta inte är så bra för figuren. Det är bättre att laga mat ett par, tre gånger i veckan, så har man maten färdig och sjunker inte ner i skräpmatsfällan lika lätt. Gå inte heller och "belöna" dig själv efter att ha tränat, då äter du bara tillbaka allt du tränade bort. 

Var inte för hård, bara för att du inte har fått en bikinikropp efter en månad eller två, betyder det inte att det är något fel. Det kan vara något fel om det inte är några resultat alls, men att bygga en snygg kropp tar tid, de olika mirakelkurerna om att "tappa 20 kg på två veckor" är antingen fejk, eller väldigt ohälsosamma. Om du ändå är orolig så kan du tala med en hälsoexpert eller så. En del kan tappa vikt fort men vanligtvis tar det några månader innan målet är nått, naturligtvis beroende på hur man såg ut när man började. 

Det här är då ganska generella tips, men icke desto mindre viktiga. Om du vill ha mer om bikini fitness, kan du titta på olika bloggar som bikinifitness eller så. Lycka till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *