Vilken föreläsare passar bäst?

Om man står inför att boka in en föreläsare så har man redan där tagit ett bra beslut. En föreläsare – oavsett i vilket forum denne sätts – har alltid en förmåga att ge publiken det där lilla extra. Det som man däremot ska tänka på är att den föreläsare man står inför att boka in verkligen också passar – med detta menar vi att din publik ska kunna dra nytta av denna; kanske i jobbet, bland eleverna eller till fotbollslaget. Det vill säga; är du tränare för ett fotbollslag så kanske du ska försöka boka in en föreläsare som kan något om detta specifika ämne eller åtminstone något som går att relatera till. Visst – vi sa ovan att en föreläsare alltid har en förmåga att rycka med sig- och engagera sin publik – men helt satt ur sitt sammanhang så kan det ändå bli lite väl långsökt.

Vi kan här ge ett exempel på hur man ska jobba om man står inför att boka in en föreläsare till ett helt vanligt företag. Vi säger att detta företag är medelstort, har femtio personer anställda och att man under senare tid börjat märka en liten minskning i produktionen – en minskning som man härleder till det faktum att de anställda börjat bli lite slöare.

Denna slöhet visar sig i form av att de kommer lite senare till jobbet, att de inte arbetar lika hårt och att de inte verkar skratta lika mycket som de gjorde förr. Den här stämningen vill företagsledaren förändra och han tänker sig att en bra föreläsare ska vara lösningen och ge de anställda den där lilla extra sparken i rätt riktning.

Det som företagsledaren gör härnäst är att han söker på internet efter en föreläsare som startat ett företag – liksom han själv har gjort – men som utöver detta även kan bjuda på skratt och lite andra små anekdoter. Skulle företagsledaren på egen hand ställa sig och hålla ett tal om sin egen framgång skulle förmodligen effekten bli tvärtom och de anställda skulle förmodligen uppfatta hans historia som rent skryt. Istället söker han – och hittar – en föreläsare som han bokar in.

Föreläsaren engagerar och motiverar

Denna person driver i dagsläget en större kedja inom restaurangbranschen och har utöver det även många andra fjädrar sittande i sin hatt – han har överlevt cancer, han har bestigit Mount Everest, han har varit med i olika tv-program och han har sina fingrar med i många mindre bolag (Magnus Helgesson är en föreläsare som passar in på en hel del av detta. Besök gärna hans hemsida). 

Denna föreläsare är således det perfekta valet för att ge de anställda en kick framåt. Den tanke som företagsledaren har gällande valet av föreläsaren är att  de ska inse att ingenting är omöjligt och att man kan förvandla ett företags produktion till det bättre enbart genom en mindre attitydförändring. Han vill alltså inte att denna föreläsare ska få de anställda att starta egna företag, han vill bara få dem att känna entusiasm, visa vilja och känna glädje.

Kort sagt: hitta den där känslan som de visade då produktionen var som allra bäst. Något som också visar sig då föreläsaren gjort sitt jobb. Plötsligt ser nämligen denne företagsledare hur de anställda börjar jobba hårdare, de är gladare och de vill gå det där extra steget för företaget bästa. Produktionen ökar återigen och företagsledaren belönar sina anställda med löneförhöjningar för att visa sin uppskattning inför detta faktum.

Så kan det fungera om man väljer en föreläsare som ligger så nära det som publiken är intresserad av och liknande paralleller går också att dra till exempelvis då ett fotbollslag; man bokar en person som kan intressera och engagera åhörarna inom det ämne de kan relatera till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *